Til skoleelever/studerende


Adoption som emne i skolen eller på sit studie

Adoption er et meget spændende emne, som ofte bruges i projekter og som stileemne i folkeskolen, gymnasier, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner.

Adoption & Samfund får rigtig mange henvendelser fra elever/studerende om hjælp med information til sådanne opgaver, og vi vil meget gerne hjælpe.

Men vi kan ikke overkomme at svare på alle spørgsmål. Derfor beder vi dig/jer om følgende:

  • Læs først den generelle information, som du kan finde her på vores hjemmeside, på
   Ankestyrelsens hjemmeside eller på hjemmesiden hos den formidlende organisation DIA (Danish International Adoption)
  • Har du ikke har fundet svarene på spørgsmålene der, så hjælper vi gerne. Men da det er uoverkommeligt at skrive alt om adoption, hver gang vi får en henvendelse, så vær rar at stille nogle konkrete spørgsmål til os. Se hvordan du kontakter os nederst på siden.
  • HUSK også at fortælle, hvor i landet du kommer fra (by og kommune), for det er ikke nok at skrive skolens navn, for fx “Nordgårdsskolen” kan ligge så mange steder i landet.
  • Hvis du skal bruge skriftligt materiale, så findes der henvisninger til nogle bøger her, eller på litteraturlisten på vores hjemmeside – eller du kan vælge at skrive ud fra hjemmesiden.
   Vi har kun i meget begrænset omfang skriftligt materiale liggende.

KONTAKT:
Er du folkeskole- eller gymnasieelev kan du kontakte Torben Ammitzbøll pr. mail
Er du studerende på en videregående uddannelser kan du kontakte Sine Knorr pr. mail

PS!
Hvis du som en del af opgaven skal lave et interview med en person face to face, så kan du prøve at kontakte lokalforeningen i det område, hvor du bor, men vær opmærksom på, at de fleste bestyrelsesmedlemmer først træffes efter normal arbejdstid!